onsdag 3 april 2013

Påskhelg

Sitter här och lyssnar på lite svenska melodifestival låtar. Man måste ju hålla sig uppdaterad om vad som händer där hemma. Ska snart gå och lägga mig, även fast klockan är halv 10... men har man gym på morgonen så har man!

Jag har så mycket att berätta, kommer antagligen glömma ungefär hälften. I fredags var vi lediga från både fotboll och skola eftersom det var påskhelg. På torsdagen fick vi ett meddelande från tränaren som sa att vi skulle mötas vid löparbanan, och alla fick som vanligt genast en massor av ideer om vad vi skulle göra. Vi kom fram till att vi antingen skulle få springa tills vi inte kunde stå längre, eller att vi skulle ha någon skojig lagaktivitet med påskägg och massor av godis. Med andra ord kom vi inte fram till något alls. Det visade sig i alla fall vara en liten mix av de båda. Vi blev uppdelade i tre lag och skulle springa olika banor och göra uppdrag som att "hämta så många gula påskägg som möjligt". En del av påskäggen innehöll lappar med scharader som man sedan fick spela upp för de andra lagen. Blev en rolig liten avslutning på veckan som förövrigt varit nästan helt träningsfri!

Efter påskäggsjakten blev jag och Alexis upphämtade av Alexis storebror som sedan körde oss till ett hus som deras familj hyrt - mitt på stranden. Vi hade en grymt bra helg och det var kul att få fira påsk med en amerkansk familj. När vi kom fram gick vi en promenad nere vid hamnen och kollade på lyx-yachten. Tappade hakan ett antal gånger. Hela helgen flög förbi och vi hann bland annat med att spela minigolf, fira födelsedagar med tårta, äta på resturang mitt på stranden, flyga drake, springa i stranden samt äta mat, massor av mat. På påskafftonen väcktes vi tidigt av Alexis lillasyster som varit uppe hela natten inte kunde vänta längre. Så det var bara att ta på sig kläderna och gå ut i trädgården och börja leta påskägg! det är inte riktigt som i Sverige där vi letar efter ett stort ägg med godis, utan här ligger det massor av små enfärgade plastägg överallt som man sedan springer runt och letar efter. Var allt från pengar till godisbitar till leksaker i de små äggen!
På söndagen var det dags för kyrkan. Vi var i en katolsk kyrka och eftersom det var påskhelg var det proppfullt inne i själva kyrkan. Vi fick sitta i ett annat rum och kolla på gudstjänsten på en storbildsskärm. Kändes lite konstigt, men varför inte liksom! Det var många korstecken och andra ritualer som jag inte var van med, så lite bortkommen kände jag mig.


Påskäggslöpning
Tränaren bjöd på mat medan vi tittade på USA-Mexiko mitt i natten
Utsikten från huset vi bodde i!
                   Fick några fina bilder på vår drake

     
familjemiddag, barnvin för alla under 21Målade lite påskägg

1 kommentar:

  1. Jag vill också fira påsk i USA!!!!! I hus på stranden! Varför har inte vi vår när ni har?

    SvaraRadera